Ecostyle Gazon-Az – Gazonmeststoffen – 20 kg | 8711731031745

Ecostyle Gazon-Az – Gazonmeststoffen – 20 kg direct bestellen in onze webshop! Voor een diepgroen en blijvend mosvrij gazon
Een gezond bodemleven met een sterk en weerbaar gazon, zónder mos en onkruid. Dat kan je bereiken met Gazon-AZ van ECOstyle.
Deze 100% natuurlijke gazonmeststof is verrijkt met een unieke mix van bacteriën, schimmels en protozoa om onder andere het bodemleven te ondersteunen zodat mos en onkruid nauwelijks de kans krijgen om te groeien. Nieuw in Gazon-AZ is de verbeterde stofvrije korrel en het toevoegen van de MyCorrhiza schimmel voor een sterk wortelstelsel. Daardoor zal je gazon beter bestand zijn tegen droogte.
De bacteriën en schimmels in Gazon-AZ blijven in de bovenlaag van de grond aanwezig en breken (in optimale omstandigheden) in 2 dagen organisch materiaal af, zoals mosresten en grasmaaisel. Na het grasmaaien kan je het maaisel dus laten liggen, zo heb je minder tuinafval en het dient tegelijkertijd als extra voeding voor je gazon.
Dosis en gebruik
Verdeel de Gazon-AZ gelijkmatig over het gazon, sproeien is niet noodzakelijk maar kan de werking wel versnellen. Als je handmatig strooit is het aan te raden om de meststof kruislings in 2 strooibeurten te verdelen, voor een goede verdeling.
Bij een reguliere grondsoort is de eerste toepassing van maart t/m juni en de tweede van juli t/m september. Bij een minder rijke (zand)grond kan je het beste drie keer per jaar bemesten: de eerste keer van maart t/m mei, de tweede keer in juni t/m juli en de derde keer in augustus t/m september.
Gebruik 750 g per +/- 10m2.
Wat is NPK meststof?
Elke meststof heeft een unieke NPK-verhouding, met of zonder magnesium.
* N = stikstof, bevordert de groei van een plant
* P = fosfor, zorgt voor beworteling van de plant en knopvorming in de plant
* K = kalium, zorgt voor dikke en stevige vruchten bij gewassen, voor mooie en diepe kleuren bij bloemen en verstevigt de plant
* Mg = magnesium, zorgt voor een diepgroene bladkleur
Er zijn ook nog sporenelementen die invloed kunnen hebben zoals ijzer en calcium, maar dat verschilt per meststof. Een NPK-waarde van 3-2-5 betekent dat het product 3% stikstof, 2% fosfor en 5% kalium bevat. De Gazon-AZ heeft een NPK-waarde van 7-3-4 met toegevoegd ProtoPlus en RhizaMax.
Gazon-AZ is verkrijgbaar in 4 varianten:
* 2 kg voor 30 m2
* 5 kg voor 70 m2
* 10 kg voor 135 m2
* 20 kg voor 265 m2
. Alle Ecostyle voor uw Plant & Zorg uit voorraad leverbaar!

Prijs:  46.99   (klik hier voor meer informatie)