Comfort Digitale proportionele thermostaat (inbouw)

 100,00

Taal handleiding

Nederlands

Verpakking breedte

7 cm

Verpakking hoogte

10 cm

Verpakking lengte

12 cm

Verpakkingsgewicht

271 g

EAN

8718426003513

Categorieën

Dieren Kippen Broedmachines

Merk

Comfort

Laatst geupdate op april 12, 2024 11:32 am
SKU: 9200000099924963 Categorie:
Uw recensie toevoegen

Nieuwste uitvoering PID regelaar met indicatie in Celsius of Fahrenheit, met verbeterde PT-100 voeler en heel veel functies zoals dubbel display en alarm uitgang.

De kwaliteit is zeer hoog en de prijs is zeer concurrerend. Wat maakt deze inbouwthermostaat zo bijzonder? Een gangbare digitale thermostaat werkt bijna altijd met een relais. Dit is dan een gewone aan-/uit thermostaat waarbij er een bepaalde tijd zit tussen aan- en uitgaan van de verwarming. Hierdoor ontstaan vaak temperatuurschommelingen. Door naverwarmen van de verwarming wordt dit probleem nog vergroot. Deze thermostaat heeft een proportionele regeling (PID-regeling). Als u de aangesloten thermostaat aanzet gaat de verwarming 100% aan totdat deze bijna de ingestelde temperatuur heeft bereikt. De thermostaat geeft vanaf dat moment stroomstootjes om precies de goede temperatuur te behouden. De instelling van deze “stroomstootjes” is handmatig te veranderen. Dit bestaat namelijk uit 3 onderdelen. Afgekort heet dit PID. P (Proportional band), I (Integration time), D (Delaytime). Door ons zijn deze waardes al ingesteld en in principe hoeft u dit niet te veranderen. Tevens heeft deze thermostaat een Auto Tune functie waarbij de zelfdenkende microprocessor automatisch de goede waardes gaat instellen. Veel PID regelaars hebben als schakeling een zgn. solid-state-relais. Deze zijn duur en niet nodig voor een vermogen tot 400Watt. Deze thermostaat beschikt over een triac-schakeling en een solid state uitgang! De triac uitgang gebruikt u dan voor vermogen tot 400Watt. De solid state uitgang gebruikt u voor vermogens v.a. 400Watt en moet u gebruiken in combinatie met een solid state relais (SSR drive).

De voeler van deze thermostaat bestaat uit een PT-100 met een snoer van maar liefst 150 cm. De sensor heeft een RVS behuizing zodat temperatuursveranderingen snel geregistreerd worden. De thermostaat heeft 2 displays. Een voor de ingestelde waarde (SV/groen) en een voor de af te lezen waarde (PV/rood). Het temperatuurbereik van deze thermostaat is tussen 0.0 en 50.0° Celsius (of 32-122° Fahrenheit). De instelling en aflezing zijn per 0.1 graad. Het instellen van de temperatuur kan eenvoudig door een paar seconden op de up- en down toetsen te drukken. Na een paar seconden wordt de ingestelde waarde automatisch opgeslagen in het geheugen. Voor het instellen van de overige mogelijkheden moet u enkele seconden op “SET” drukken. U komt dan in een programma waarbij u 25 onderdelen kunt instellen.
Slechts een deel is noodzakelijk voor normaal gebruik.
De belangrijkste onderdelen zijn.

 • Alarm temperatuur instelling.
 • Instelling Celsius of Fahrenheit.
 • Kalibratie.
 • Auto Tune instelling (zelfprogrammering).
 • Lock (pincode).
 • P-instelling.
 • I-instelling.
 • D-instelling.
 • Hysterese instelling.
 • Min. temperatuur instelling (0°C).
 • Max. temperatuur instelling (50°C).

Functie 1-5 kunt u via SET in beeld krijgen via pincode “0”. Alle functies kunt u in beeld krijgen via functie “808”.
Uniek is dat bij verandering van Celsius naar Fahrenheit of andersom alle instellingen (nr. 1, 9, 10 en 11) mee veranderen. De PID instellingen (5, 6 en 7) zijn standaard ingesteld door ons. Het kan echter blijken dat in uw situatie de temperatuur niet voldoende stabiel is. U kunt dan gebruik maar van de “Auto Tune” functie waarbij de microprocessor zelf gaat uitzoeken wat de beste instelling is. Na instelling zal deze functie automatisch de PID instellingen veranderen. Het is altijd mogelijk om voor uw broedmachine of andere toepassing een optimale instelling te creëren! U kunt ook altijd weer de ingestelde gegevens weer handmatig terugzetten! Zorg wel dat u de ingestelde waardes noteert voordat u ze gaat veranderen (handmatig of via de “Auto Tune” functie.

Deze thermostaat beschikt tevens over een (maximum) alarmcontact. Hierop kunt u een alarm op aansluiten waarbij het alarm gaat als de temperatuur hoger oploopt dan de ingestelde alarmtemperatuur.
Inbouwmaten 93×46 mm (maximale grootte gat). Buitenmaten display 96×48 mm. Eenvoudig in te bouwen in panelen tot 10 mm of met langere boutjes (M3) tot zelfs 45mm!

Merk

Comfort

Samenvattend

Dubbele display.

Sensor met RVS behuizing.

Met aansluiting voor een alarm.

Conclusie: Geweldige thermostaat voor in broedmachines maar ook voor andere nauwkeurige toepassingen.

Deze digitale proportionele thermostaat (inbouw) is ook verkrijgbaar met Cool functie.

User Reviews

0.0 uit 5
0
0
0
0
0
Write a review

Er zijn nog geen recensies.

Plaats de eerste recensie voor “Comfort Digitale proportionele thermostaat (inbouw)”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comfort Digitale proportionele thermostaat (inbouw)
Comfort Digitale proportionele thermostaat (inbouw)

 100,00

Dier-benodigdheden.nl
Logo