Caviakorrels met vitamine C (5000mg/kg) | Caviavoer 20kg

 23,99

EAN

8718481090329

Product gewicht

20 kg

Leeftijd dier

Adult

Bijzonder voedingsdoel

nvt

Fabrikant Adres

Kapelweg 9, 7065AN, Sinderen

Analytische bestandsdelen

Ruw eiwit16,0% Ruw vet3,6% Ruwe celstof15,0% Ruw as7,4%

Toevoegingsmiddelen

Vitamine C (5000mg/kg), Vitamine A15.000 IE/kgVitamine D32.618 IE/kgCalcium8g/kgFosfor5,3g/kgVitamine E60IE/kgSelenium0,27mg/kgKoper11mg/kgIJzer45mg/kgNatrium2,8g/kgMagnesium3,1mg/kgZink45mg/kgJodium1,0 mg/kgCobalt0.7 mg/kgMangaan30mg/kgKalium14,0g/kg

Voedingsadvies

Aan zogende cavia’s en jonge cavia’s mag Caviakorrel onbeperkt beschikbaar worden gesteld. Volwassen cavia’s eten afhankelijk van de hoeveelheid en kwaliteit van het ruwvoer 35 tot 50g caviakorrels per dag op.

Voedingswaarde

nvt

Soort diervoeder

Volledig diervoeder

Type knaagdier

Cavia

Aantal consumenteneenheden CE

1

Gewicht consumenteneenheid CE

20 kg

Productkenmerken diervoeding

Geen specifiek productkenmerk

Type dieren

Knaagdier

Verpakking breedte

40 cm

Verpakking hoogte

20 cm

Verpakking lengte

60 cm

Verpakkingsgewicht

20 kg

Categorieën

Dieren Knaagdieren Voer

Gewicht verpakking

15 tot 20 kg, 20 tot 25 kg

Type voer

Knaagdierenvoer

Merk

Grevers Voeders

Laatst geupdate op juli 7, 2024 1:13 am
SKU: 9200000082377191 Categorie:
Uw recensie toevoegen

Koop direct bij de fabrikant! Cavia zijn echte groenvoereters. Ze hebben een hoge behoefte aan vezelrijk plantaardig materiaal. Cavia’s zijn knaagdieren die vitamine C nodig hebben maar dat niet zelf kunnen aanmaken. Zij moeten vitamine C dus uit hun voer halen. Om de benodigde hoeveelheid vitamine C dagelijks via verse groente en fruit te verstrekken is vrijwel onmogelijk. Hierdoor is het sterk af te raden om cavia’s met konijnenvoer of met standaard knaagdierenvoer te verzorgen.

Onze caviakorrel bevat een hoog gehalte vezels en een hoge dosering vitamine C (5000mg/kg). Ook in situaties waarin cavia’s een verhoogde behoefte hebben, zoals bij dragende of zogende zeugjes is deze hoeveelheid Vitamine C ruim toereikend voor een gezond resultaat. Caviakorrels met vitamine C is in combinatie met goed hooi een volledige voeding voor alle soorten cavia’s van alle leeftijden.

Het kenmerk van in water oplosbare vitamines zoals vitamine C is dat je niet snel een overdosis zult krijgen. De opgeloste vitamines ‘spoelen’ weg wanneer je lichaam ze niet opneemt. Dat betekent ook dat een grote dosis in één keer, zoals bij druppels vitamine C, weinig effect zal hebben. Het wordt afgevoerd wanneer er ‘niets voor ze te doen is’. Alleen al daarom is opname van Vitamine C uit de voeding aan te raden. De opname in het lichaam is daarbij het meest optimaal.

Het beste hooi voor cavia’s is een eiwitarm en vezelrijk, stengelig hooi. Hoe stengeliger het hooi is, hoe minder eiwit het zal bevatten. Blad van gras is eiwitrijk, stengels bevatten juist veel ruwe vezels. Deze vezels zijn juist belangrijk voor de het bijzondere verteringsproces in de blinde darm van de cavia. Een goede kwaliteit hooi komt de gezondheid van cavia’s ten goede.

Voeradvies: Aan zogende cavia’s en jonge cavia’s mag Caviakorrel onbeperkt beschikbaar worden gesteld. Volwassen cavia’s eten afhankelijk van de hoeveelheid en kwaliteit van het ruwvoer 35 tot 50g caviakorrels per dag op.

Unieke eigenschappen:

– volledige voeding (naast hooi)

– met toegevoegde hoge dosering vitamine C

– voorkomt selectief eten

– 100% plantaardig

Samenstellingsindicatie: gerst, luzerne, zonnebloemschroot, bietenpulp,sojahullen*, palmpitschilfers,haver, maisgluten, tarwegries, rietmelasse, sojaschroot*, lijnzaad, soja-olie*, L-Lysine, DL-methionine, natriumchloride, monocalciumfosfaat.*) van genetisch gemodificeerde soja. Vitamine C (Ascorbinezuur) 5000mg/kg.

Tags: caviavoer, caviakorrels, caviabrok, caviabrokjes, caviabrokken, vitamine C, caviabix, caviabiks, caviakorrel, caviavoer, cavia eten, caviabrokken, caviabrokjes

User Reviews

0.0 uit 5
0
0
0
0
0
Write a review

Er zijn nog geen recensies.

Plaats de eerste recensie voor “Caviakorrels met vitamine C (5000mg/kg) | Caviavoer 20kg”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Caviakorrels met vitamine C (5000mg/kg) | Caviavoer 20kg
Caviakorrels met vitamine C (5000mg/kg) | Caviavoer 20kg

 23,99

Dier-benodigdheden.nl
Logo