BoGi Voeders 028 Kiemgranen 5kg

 14,00

EAN

7421092263976

Product gewicht

5 kg

Bijzonder voedingsdoel

Gezonde snack

Analytische bestandsdelen

Snel kiemende graansoorten

Voedingsadvies

Aanvullend diervoeder. Een goed basis voeder en onbeperkt drinkwater dienen de basisvoeding. De kiemgranen dienen slechts als aanvullend voeder.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per 100 gram (ongekiemd) Koolhydraten: 59,5 gram Ruw eiwit: 11,5 gram Ruw vet: 2 gram

Soort diervoeder

Aanvullend diervoeder

Categorieën

Dieren Kippen Kippenvoer

Merk

BoGi Voeders

Laatst geupdate op april 15, 2024 3:48 am
SKU: 9300000044036682 Categorie:
Uw recensie toevoegen

BoGi Kiemgranen zijn een aanvullend voer voor alle soorten (kriel)kippen, watervogels en sierhoenders. Deze worden aangeboden in verpakkingen 5 kg. De kiemgranen kunnen op twee manieren verstrekt worden. Dit kan door deze enkel te ontkiemen of door deze tot 10 centimeter op te laten groeien. De laatste methode wordt ook wel de ‘fodder’ methode genoemd.

Waarom BoGi Kiemgranen?

Het ontkiemen van granen brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo wordt het zetmeel in de granen omgezet in suikers, waardoor de energie beter opgenomen kan worden. Daarnaast verandert de samenstelling in eiwitten, waardoor er meer eiwit opgenomen wordt. Ook verbeterd het de beschikbaarheid van vitaminen en mineralen.

Het aller belangrijkste, de kippen vinden het erg lekker!

Voeradvies

BoGi Kiemgranen zijn een aanvullend diervoeder, dat dient als extra.

De kiemgranen mogen verstrekt worden vanaf een leeftijd van 10 weken. Een goed basis voeder en onbeperkt drinkwater dienen de basisvoeding. De kiemgranen dienen slechts als aanvullend voeder.

Handleiding

  1. Plaats een gewenste hoeveelheid BoGi Kiemgranen in een emmer. Zet de granen voor 24 uur volledig onder (koud) water.
  2. Giet het water na 24 uur af en spoel de granen na.
  3. Plaats de granen in een platte bak en verdeel deze. Voor ontkiemen zie stap 4. Voor het kweken van fodder ga verder vanaf stap 5.
  4. Indien er enkel gekiemd wordt, deze zodanig afdekken dat er geen licht bij kan. De gekiemde granen kunnen vervolgens na ongeveer 36 uur gevoerd worden.
  1. Indien er gekozen wordt voor het doorgroeien van de granen, de fodder methode: Plaats de kiemgranen in een platte bak voor het ontkiemen. Zorg er voor dat de alle kiemgranen plat op de bodem liggen en er dus geen op elkaar liggen.
  2. Besproei de granen met een plantenspuit en plaats deze indien mogelijk op kamertemperatuur. Lagere temperaturen zorgen voor een vertraagde kieming en hogere temperaturen zorgen ervoor dat de granen snel uitdrogen.
  3. Besproei de granen 2 maal per dag. Op het moment dat er een muffe geur ontstaat de kiemgranen een keer goed doorspoelen.
  4. Na ongeveer 2/3 dagen beginnen er wortels te vormen. Na ruim een week kunnen de graansprieten als geheel worden gevoerd aan de dieren. Ook de wortels worden erg graag door de dieren opgenomen.

Voor een kiemgranen startpakket, inclusief 3 kiembakken zie 029 BoGi kiemgranen startpakket.

User Reviews

0.0 uit 5
0
0
0
0
0
Write a review

Er zijn nog geen recensies.

Plaats de eerste recensie voor “BoGi Voeders 028 Kiemgranen 5kg”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BoGi Voeders 028 Kiemgranen 5kg
BoGi Voeders 028 Kiemgranen 5kg

 14,00

Dier-benodigdheden.nl
Logo